Life & Mindfulness Practitioner

Life & Mindfulness Practitioner er meget, meget, meget mere end bare en mindfulness uddannelse

 

Hvad er en Life & Mindfulness Practitioner?

Life & Mindfulness Practitioner betyder, at du er bliver praktiserende. Når vi oversætter ordet practitioner til dansk betyder det, at du er kvalificeret til f.eks. en bestemt beskæftigelse. Og det er det, det handler om. Din egen praksis.

At du, som Life & Mindfulness Practitioner, praktiserer mindfulness i dit liv.

Ikke som værktøj, du kan hive frem og lægge tilbage alt efter behov, men en vedvarende og konstant praktiseren.

At mindfulness simpelthen er en del af det, at være dig. At du er mindful.

 

Uddannelsen til Life & Mindfulness Practitioner er mere end bare en uddannelse.

Det er i hvert fald ikke en uddannelse i “klassisk” forstand, hvor vi lægger viden frem og du som elev tilegner dig denne viden. Det er mere end det. Meget mere.

Ja, uddannelsen giver dig en solid og grundig indførelse i mindfulness og principperne, men uddannelsen handler i endnu højere grad om, at du som elev opnår en erkendelse og praktisk integrering af mindfulness i dit eget liv.

Det er ikke noget, du lærer, men noget, du bliver.

Derfor vil du ikke opleve, at vi bare står ved tavlen og lirer teknikker og principper af, mens du kæmper for at notere det hele ned i din arbejdsmappe.

Naturligvis både tegner og fortæller Flora og Jørgen - og bruger flip-overen til at illustrere og understøtte.

Men primært taler vi til dig gennem kroppen. I vores optik skal mindfulness ikke forstås i hovedet og tankerne. Men erkendes i kroppen.

Derfor starter hver undervisningsdag med blid mindfulness yoga. Og fortvivl ikke, hvis du nu tænker, at du aldrig har prøvet yoga eller at det er for svært. Alle kan være med. Den yoga, vi arbejder med, handler ikke om at blive dygtig til at nå tæerne. Eller at stå i mærkelige stillinger på een hånd med benene lige op i luften. Nej, det er langsomme og blide bevægelser og det, som det handler om, er det, der sker i pauserne mellem bevægelserne. Den blide og stille meditative oplevelse, der sker inden i dig og de fortællinger, som kroppen bærer på. Store som små. Gamle som unge. Alle, der har været på vores hold gennem tiden har haft den samme Aha-oplevelse! Og er blevet forelskede i yogaen, som den er lige her. Fordi det netop ikke handler om præstation, men om venlig og kærlig væren.

Efter yogaen deler vi oplevelser og erfaringer og kommer ind på dagens tema.

Efter frokosten, som er lang nok til at maden og samværet med dine medkursister kan nydes, tager vi hul på eftermiddagen.

Eftermiddagens undervisning er altid en blanding af teori, meditation og praktiske øvelser. Den er bygget afvekslende op, så der f.eks. aldrig er timelang enetale fra underviserne, men en stadig blanding af praktiske og illustrerende øvelser, der folder principperne endnu mere ud. Du kommer også til at reflektere og arbejde i grupper. Både mindre to-og-to grupper eller lidt større grupper. Du vil også få din helt egen "buddy" på forløbet. En personlig støtte, partner, ven - som vi udpeger. Nogle bruger deres buddy som sparring undervejs og andre udvikler livslange venskaber.

 

Hvad med teorien og videnskaben bag?

Det er et vigtigt emne.

Og det handler naturligvis ikke bare om form, slet ikke.

Så lige et par ord om videnskaben og teorien også:

Vi arbejder med de klassiske mindfulness principper, bl.a. baseret på Jon Kabat-Zin’s anvisninger og sætter dem i samspil med positiv psykologi, teori U samt yoga- og meditationsteknikker. Vi arbejder også med vejrtrækning og vejrtræknings-teknikker, bl.a. baseret på Stig Åvall Severinsens øvelser og input. Der indgår en hel del forskningsbaseret viden om hjernen og hjernens funktioner alene og i samspil med resten af kroppen og ikke mindst hjertet. Vi arbejder bl.a. med prof. Daniel Siegel's teorier og viden om hjernen og hjernens funktioner, ligesom vi også gennemgår prof. Richard Davidson's resultater indenfor mindfulness og mindfulness' indvirkning på psyken og hjernen.

Faktisk fysiologien og hjernen fylder en hel del i undervisningen. Med inspiration fra Daniel Siegels håndmodel af hjernen får du forståelse for, hvad der egentlig sker i hjernen, når vi er nærværende - og når vi ikke er det. Vi kommer også ind på hjernens og hjertets fysiologiske kommunikation bl.a. baseret på Heartmath's videnskabelige undersøgelser og resultater.

Vi går også i dybden med mindfulness principperne: Beginners Mind, Letting Go, Accept, Ikke Ambition, Ikke bedømmelse, Aversion og Tiltrækning, Tålmodighed og Tillid. Og vi sætter alle principperne i praktisk perspektiv gennem øvelser.

Så du kan være helt rolig. Du får også det teoretiske grundlag på plads.

Du får også dit helt eget undervisningsringbind med alle værktøjer, øvelser og teori. Dette materiale ligger også elektronisk her på hjemmesiden i et lukket forum, som du får adgang til, når du starter på uddannelsen. Og du fortsætter med at have adgang til det lukkede forum og har lov til at bruge materialet i dit eget virke fremover (med behørig respekt for ophavsretten, naturligvis).

Hvis du lige i dette øjeblik har et eller flere spørgsmål om undervisningen, så send os straks en mail. Klik her - så åbner mailen.

 

Bliver jeg Mindfulness instruktør?

Allerførst: Du bliver i stand til at forstå elementerne i mindfulness og at integrere disse i dit eget liv.

Og så får du værktøj og viden til at kunne arbejde med elementær videreformidling af det lærte, bl.a. lærer du at guide en meditation, ligesom du modtager værktøjer til at du kan tilrettelægge og gennemføre undervisning i mindfulness på elementært niveau.

Det betyder med andre ord, at du med Life & Mindfulness Practitioner uddannelsen vil kunne kalde dig Mindfulness instruktør på første niveau.

Hvis du vil arbejde som Mindfulness instruktør på et mere professionelt niveau er det en god idé at fortsætte med Life & Mindfulness Advanced og derefter Life & Mindfulness Educator®, som er Mindfulness Akademiet's dybdegående og professionelle instruktøruddannelse.

 

Undervisere

Vi er altid to undervisere på undervisningsdagene.

Hovedunderviser er Flora Eriksen i samarbejde med Jørgen Melchiorsen eller en af vores andre dygtige undervisere. Udover at dette skaber afveksling og energi i undervisningen giver det også tryghed for, at der er nogen til at holde dig hånden - også hvis det måske bliver svært undervejs.

Det er faktisk en af de ting, vi vægter meget højt. Fokus på dit personlige udbytte. Og din tryghed i undervisningen. Det betyder også, at du altid har personlig kontakt med en af os. Ikke et kontor eller nogen, der ikke kender dig. Altid personlig kontakt. Og så optager vi maks. 14 elever på holdene. Dette er ikke en "mindfulness-fabrik". Der er rum, plads og tid til din personlige udvikling og til dig.

Og som noget helt unikt for Life & Mindfulness Practitioner uddannelsen, får du også to individuelle coachende samtaler med Mindfulness Akademiet’s coach og supervisor, Annette Hartvig. Det er private og fortrolige samtaler, som du kan bruge til lige præcis det, der er vigtigt for dig. Hvad enten det handler om din personlige udvikling eller helt lavpraktiske spørgsmål omkring stiftelse af selvstændig virksomhed eller alt muligt andet.

 

Hvad kræves der af dig

Uddannelsen til Life & Mindfulness Practitioner fra Mindfulness Akademiet® er sandsynligvis en af de mest gennemarbejdede og grundlæggende uddannelser i mindfulness, hvor vi, som professionelle undervisere tager dig som elev ved hånden hele vejen, men i høj grad også støtter dig til at gå skridtene selv.

Uddannelsen handler om - som titlen jo mere end antyder - at du begynder på egenpraksis. Det vil bl.a. sige daglig meditationspraksis på min. 15 minutter. Da forløbet i høj grad handler om, at du implementerer mindfulness som en naturlig del af dit liv, betyder det naturligvis også, at du skal arbejde praktisk med principperne i din dagligdag. Men det giver jo næsten også sig selv - for, hvorfor skulle du ellers tilmelde dig uddannelsen, hvis du ikke mener det alvorligt?

 

Afsluttende prøve

Der vil være en afsluttende skriftlig prøve, som du laver hjemme. Du skal sætte minimum 2-4 timer af til denne prøve, som du modtager straks efter næstsidste undervisningsdag. Du har 2-3 dage til at lave prøven, inden den skal afleveres. Men bliv nu ikke nervøs. Prøven er primært en repetitions- og refleksionsopgave, som mest af alt handler om, at du kommer igennem det hele igen og via dit arbejde med opgaven, får sat tingene endnu mere på plads.

Efter gennemført uddannelse modtager du Kursusbevis som Life & Mindfulness Practitioner fra Mindfulness Akademiet®.

Bevis som Life & Mindfulness Practitioner giver direkte adgang til overbygningen som Life & Mindfulness Advanced Practitioner  og efterfølgende Life & Mindfulness Educator®.

 

Pris og uddannelsesforløb

Uddannelsen koster 11.995,- kr.

Hvis du betaler hele beløbet på een gang, får du 1.000,- kr. i rabat. Alternativt kan du fordele betalingen over 4 gange uden ekstra gebyrer.

Uddannelsen forløber over 9 dage, hver dag fra kl. 10 - 16.

I alt 54 lektioner (fratrukket pauser/frokost m.m.).

Derudover er der inkluderet to individuelle coach/supervision samtaler á ca. 1 time, enten via Skype eller ved personligt fremmøde i Næstved.

 

Bonus

Når du er optaget på uddannelsen får du 6 mdr. gratis medlemskab af At Leve Mindfuldt med Flora, som er er lukket on-line forum, hvor du finder guidede meditationer, værktøjer og meget mere.

 

Undervisningsmateriale

Der udleveres et Life & Mindfulness Practitioner ringbind ved uddannelsens start. I løbet af uddannelsen bliver ringbindet fyldt op med værktøjer, øvelser og praktisk information. Alle sider i ringbindet kan efterfølgende downloades fra et lukket on-line forum her på hjemmesiden, ligesom der her også vil være adgang til senere udviklede værktøjer eller øvelser.

 

Erfa-grupper

Du inviteres med i en lukket gruppe på Facebook, hvor der kan udveksles erfaringer, tanker etc.

 

 

Aktuelle hold

Du kan se de aktuelle hold herunder:

 

 

 

Kontakt information
Jørgen Melchiorsen
Hold kontakten

Uddannelser

Undervisere

Flora Eriksen
Hovedunderviser

Flora Eriksen

Flora Eriksen har gennem de sidste mange år hjulpet og rådgivet et utal af virksomheder,...
Jørgen Melchiorsen
Underviser, administration mv.

Jørgen Melchiorsen

Jørgen Melchiorsen har en bred kommerciel lederkarriere bag sig fra forskellige...
Annette Hartvig
Supervisor, Coach

Annette Hartvig

Annette Hartvig er en af Danmarks dygtigste terapeuter med en unik indlevelse og...