Life & Mindfulness Practitioner

mindfulness instruktør

Life & Mindfulness Practitioner er meget, meget, meget mere end bare en mindfulness uddannelse

Velkommen ind på siden her!

Du læser måske med her, fordi du går med drømmen om at finde ud af, hvad mindfulness egentlig er for noget. Og du går måske med drømmen om, at finde ud af, hvad det kan gøre for dig. Måske føler du dig også presset. Stresset, endda. Eller måske har du "bare" opdaget, at mindfulness ikke blot er et mode-værktøj, man lige kan hive op af skuffen efter behov. Og måske har du allerede besluttet dig. Du vil det. Og du mener det alvorligt.

Du har måske endda allerede læst en del om emnet. Og du har måske også allerede kigget på flere mulige mindfulness uddannelser. Du er helt sikkert blevet klogere på mindfulness - men der er garanteret stadig mange flere spørgsmål end der er svar i forhold til hvilken mindfulness uddannelse, du skal vælge.

Brug de næste 9 minutter på at læse teksten her på siden.

Den vil måske ikke opklare alle dine spørgsmål, men den vil i hvert fald gøre dig klogere på, hvad Life & Mindfulness Practitioner uddannelsen er for en størrelse og hvorfor vi mener, at netop dette forløb er et af de mest virkningsfulde forløb, du kan vælge, hvis du mener det med mindfulness alvorligt. Og hvis du især mener det alvorligt, at du vil have endnu mere ud af dit liv.

Så lad os få kigget på det ...

 

Hvad er en Life & Mindfulness Practitioner?

LIfe & Mindfulness Practitioner betyder, at du er bliver praktiserende. Når vi oversætter ordet practitioner til dansk betyder det, at du er kvalificeret til f.eks. en bestemt beskæftigelse. Og det er det, det handler om. Din egen praksis.

At du, som Life & Mindfulness Practitioner, praktiserer mindfulness og livsbevidsthed i dit liv.

Ikke som værktøj, du kan hive frem og lægge tilbage alt efter behov, men en vedvarende og konstant praktiseren.

At mindfulness simpelthen er en del af det, at være dig. At du er mindful.

 

Uddannelsen til Life & Mindfulness Practitioner er mere end bare en uddannelse.

Det er i hvert fald ikke en uddannelse i “klassisk” forstand, hvor vi lægger viden frem og du som elev tilegner dig denne viden. (Du ved ligesom i skolen, hvor læreren stod ved tavlen og du sad på din lidt for lave træstol og kæmpede for både at holde dig vågen og for at følge med.) Det er mere end det. Meget mere.

Ja, uddannelsen giver dig en solid og grundig indførelse i mindfulness og principperne, men uddannelsen handler i endnu højere grad om, at du som elev opnår en erkendelse og praktisk integrering af mindfulness i dit eget liv.

Det er ikke noget, du lærer, men noget, du bliver.

Derfor vil du ikke opleve, at vi bare står ved tavlen og lirer teknikker og principper af, mens du kæmper for at notere det hele ned i din arbejdsmappe.

Naturligvis både tegner og fortæller Flora og Jørgen - og bruger flip-overen til at illustrere og understøtte.

Men primært taler vi til dig gennem kroppen. I vores optik skal mindfulness ikke forstås i hovedet og tankerne. Men erkendes i kroppen.

Derfor starter hver undervisningsdag med blid mindfulness yoga. Og fortvivl ikke, hvis du nu tænker, at du aldrig har prøvet yoga eller at det er for svært. Alle kan være med. Den yoga, vi arbejder med, handler ikke om at blive dygtig til at nå tæerne. Eller at stå i mærkelige stillinger på een hånd med benene lige op i luften. Nej, det er langsomme og blide bevægelser og det, som det handler om, er det, der sker i pauserne mellem bevægelserne. Den blide og stille meditative oplevelse, der sker inden i dig og de fortællinger, som kroppen bærer på. Store som små. Gamle som unge. Alle, der har været på vores hold gennem tiden har haft den samme Aha-oplevelse! Og er blevet forelskede i yogaen, som den er lige her. Fordi det netop ikke handler om præstation, men om venlig og kærlig væren.

Efter yogaen deler vi oplevelser og erfaringer og kommer ind på dagens tema.

Efter frokosten, som er lang nok til at maden og samværet med dine medkursister kan nydes, tager vi hul på eftermiddagen.

Eftermiddagens undervisning er altid en blanding af teori, meditation og praktiske øvelser. Den er bygget afvekslende op, så der f.eks. aldrig er timelang enetale fra underviserne, men en stadig blanding af praktiske og illustrerende øvelser, der folder principperne endnu mere ud. Du kommer også til at reflektere og arbejde i grupper. Både mindre to-og-to grupper eller lidt større grupper. Du vil også få din helt egen "buddy" på forløbet. En personlig støtte, partner, ven - som vi udpeger. Nogle bruger deres buddy som sparring undervejs og andre udvikler livslange venskaber.

 

Hvad med teorien og videnskaben bag?

Det er et vigtigt emne.

Og det handler naturligvis ikke bare om form, slet ikke.

Så lige et par ord om videnskaben og teorien også:

Vi arbejder med de klassiske mindfulness principper, bl.a. baseret på Jon Kabat-Zin’s anvisninger og sætter dem i samspil med positiv psykologi, teori U samt yoga- og meditationsteknikker. Vi arbejder også med vejrtrækning og vejrtræknings-teknikker, bl.a. baseret på Stig Åvall Severinsens øvelser og input. Der indgår en hel del forskningsbaseret viden om hjernen og hjernens funktioner alene og i samspil med resten af kroppen og ikke mindst hjertet. Vi arbejder også i stor udstrækning med prof. Daniel Siegel's teorier og viden om hjernen og hjernens funktioner, ligesom vi også gennemgår prof. Richard Davidson's resultater indenfor mindfulness og mindfulness' indvirkning på psyken og hjernen.

Faktisk fysiologien og hjernen fylder en hel del i undervisningen. Med inspiration fra Daniel Siegels håndmodel af hjernen får du forståelse for, hvad der egentlig sker i hjernen, når vi er nærværende - og når vi ikke er det. Vi kommer også ind på hjernens og hjertets fysiologiske kommunikation bl.a. baseret på Heartmath's videnskabelige undersøgelser og resultater.

Vi går også i dybden med mindfulness principperne: Beginners Mind, Letting Go, Accept, Ikke Ambition, Ikke bedømmelse, Aversion og Tiltrækning, Tålmodighed og Tillid. Og vi sætter alle principperne i praktisk perspektiv gennem øvelser.

Så du kan være helt rolig. Du får også det teoretiske grundlag på plads.

Du får også dit helt eget undervisningsringbind med alle værktøjer, øvelser og teori. Dette materiale ligger også elektronisk her på hjemmesiden i et lukket forum, som du får adgang til, når du starter på uddannelsen. Og du fortsætter med at have adgang til det lukkede forum og har lov til at bruge materialet i dit eget virke fremover (med behørig respekt for ophavsretten, naturligvis).

Hvis du lige i dette øjeblik har et eller flere spørgsmål om undervisningen, så send os straks en mail. Klik her - så åbner mailen.

 

Bliver jeg Mindfulness instruktør?

Allerførst: Du bliver i stand til at forstå elementerne i mindfulness og at integrere disse i dit eget liv.

Og så får du værktøj og viden til at kunne arbejde med elementær videreformidling af det lærte, bl.a. lærer du at guide en meditation, ligesom du modtager værktøjer til at du kan tilrettelægge og gennemføre undervisning i mindfulness på elementært niveau.

Det betyder med andre ord, at du med Llife & Mindfulness Practitioner uddannelsen vil kunne kalde dig Life & Mindfulness instruktør på første niveau.

Hvis du vil arbejde som Mindfulness instruktør på et mere professionelt niveau er det en god idé at fortsætte med Life & Mindfulness Advanced og derefter Life & Mindfulness Educator®, som er Mindfulness Akademiet's dybdegående og professionelle instruktøruddannelse.

 

Undervisere

Vi er altid to undervisere på undervisningsdagene.

Hovedunderviser er Flora Eriksen i samarbejde med Jørgen Melchiorsen eller en af vores andre dygtige undervisere. Vi gør os stor umage for at skabe en afvekslende og inspirerende undervisning - og det, at vi altid er to undervisere til stede, giver tryghed for, at der er nogen til at holde dig hånden - også hvis det måske bliver svært undervejs.

Og det er faktisk en af de ting, vi vægter meget højt. Fokus på dit personlige udbytte. Og din tryghed i undervisningen. Det betyder også, at du altid har personlig kontakt med en af os. Ikke et kontor eller nogen, der ikke kender dig. Altid personlig kontakt. Og så optager vi maks. 14 elever på holdene. Dette er ikke en "mindfulness-fabrik". Der er rum, plads og tid til din personlige udvikling og til dig.

Og som noget helt unikt for Life & Mindfulness Practitioner uddannelsen, får du også to individuelle coachende samtaler med Mindfulness Akademiet’s coach og supervisor, Annette Hartvig. Det er private og fortrolige samtaler, som du kan bruge til lige præcis det, der er vigtigt for dig. Hvad enten det handler om din personlige udvikling eller helt lavpraktiske spørgsmål omkring stiftelse af selvstændig virksomhed eller alt muligt andet. Oftest er disse samtaler nærmest magiske for vores elever, hvor både små og store livsspørgsmål bliver sat på plads.

 

Hvad kræves der af dig

Uddannelsen til Life & Mindfulness Practitioner fra Mindfulness Akademiet® er sandsynligvis en af de mest gennemarbejdede og grundlæggende uddannelser i mindfulness, hvor vi, som professionelle undervisere tager dig som elev ved hånden hele vejen, men i høj grad også støtter dig til at gå skridtene selv.

Uddannelsen handler om - som titlen jo mere end antyder - at du begynder på egenpraksis. Det vil bl.a. sige daglig meditationspraksis på min. 20 minutter. Da forløbet i høj grad handler om, at du implementerer mindfulness som en naturlig del af dit liv, betyder det naturligvis også, at du skal arbejde praktisk med principperne i din dagligdag. Men det giver jo næsten også sig selv - for, hvorfor skulle du ellers tilmelde dig uddannelsen, hvis du ikke mener det alvorligt?

 

Afsluttende prøve

Der vil være en afsluttende skriftlig prøve, som du laver hjemme. Du skal sætte minimum 2-4 timer af til denne prøve, som du modtager straks efter næstsidste undervisningsdag. Du har 2-3 dage til at lave prøven, inden den skal afleveres. Udover prøven indgår også en vurdering af, i hvor høj grad, du har formået at implementere mindfulness i dit liv og det at være dig.  Men bliv nu ikke bange. Prøven er primært en repetitions- og refleksionsopgave, som mest af alt handler om, at du kommer igennem det hele igen og via dit arbejde med opgaven, får sat tingene endnu mere på plads.

Efter gennemført uddannelse modtager du Kursusbevis som Life & Mindfulness Practitioner fra Mindfulness Akademiet®.

Bevis som Life & Mindfulness Practitioner giver direkte adgang til overbygningen som Life & Mindfulness Advanced Practitioner og efterfølgende Life & Mindfulness Educator®.

 

Pris og uddannelsesforløb

Uddannelsen koster 11.995,- kr.

Uddannelsen forløber over 9 dage, hver dag fra kl. 10 - 16.

I alt 54 lektioner (fratrukket pauser/frokost m.m.).

Derudover er der inkluderet to individuelle coach/supervision samtaler á ca. 1 time, enten via Skype eller ved personligt fremmøde i Næstved.

 

Undervisningsmateriale

Der udleveres et Life & Mindfulness Practitioner ringbind ved uddannelsens start. I løbet af uddannelsen bliver ringbindet fyldt op med værktøjer, øvelser og praktisk information og tjener som en solid og omfattende dokumentation, som hver elev herefter er i besiddelse af. Alle sider i ringbindet kan efterfølgende downloades fra et lukket on-line forum, ligesom der her også vil være adgang til senere udviklede værktøjer eller øvelser.

 

Erfa-grupper

Der oprettes lukket gruppe på Facebook for holdet, hvor der kan udveksles erfaringer, tanker etc. Derudover tilknyttes alle elever den lukkede Facebook gruppe for alle nuværende og tidligere elever, hvor der også kan udveksles erfaringer, spørgsmål, tanker m.m.

Som Life & Mindfulness Practitioner får du adgang til lukket forum her på hjemmesiden, hvor alle materialer fra uddannelsen ligger elektronisk. Du kan, som Life & Mindfulness Practitioner med kildeangivelse anvende uddannelsesmaterialet til egen undervisning.

 

Så hvad skal du gøre nu?

Hvis du stadig har spørgsmål, så send os straks en mail. Klik her - så åbner mailen.

Og ellers... så find dit hold herunder. Klik på holdet med den rigtige placering og tid for dig. Så kommer du til selve holdsiden, hvor du kan se datoer og program og hvordan du tilmelder dig.

 

 

Life & Mindfulness Practitioner kommende hold

MA37 Life & Mindfulness Practitioner Næstved - 26.4. - 21.6.2017

MA38 Life & Mindfulness Practitioner København - 28.4. - 30.6.2017

MA39 Life & Mindfulness Practitioner København - 9.8. - 4.10.2017

MA40 Life & Mindfulness Practitioner Århus - 11.8. - 29.9.2017

MA41 Life & Mindfulness Practitioner Næstved - 25.10. - 20.12.2017

MA42 Life & Mindfulness Practitioner København - 27.10. - 15.12.2017

 

Uddannelsen til Life & Mindfulness Practitioner henvender sig til mennesker, som ønsker at få en erkendelse og forståelse for mindfulness og få implementeret mindfulness og livsbevidsthed i sit eget liv. Uddannnelsen kan også bruges af professionelle, f.eks. HR-konsulenter, coaches, socialrådgivere, terapeuter, stress-konsulenter, undervisere, behandlere o.lign. som ønsker at kunne anvende og videreformidle mindfulness på elementært niveau i egen professionelle praksis.

 

2013-09-13-15.02.46-HDR-300x224     foto-2-300x224

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du er ved at skrive en kommentar – ønsker du at tilmelde dig eller har du spørgsmål så kontakt os venligst.