Forskning

Selv om vi taler meget om at erkendelsen af mindfulness baserer sig på visdom og ikke viden, så kommer vi naturligvis, især når vi uddanner vores elever, ikke udenom forskningen og de resultater, som efterhånden rigtig mange dygtige forskere har lagt frem for os.

Når man først dykker ned i emnet, vil det gå op for en, at der udøves endog meget stor forskning på området. Hvis vi søger “research mindfulness” på Google, får vi knap 12 millioner søgeresultater og selv på dansk, som trods alt er et mindre søgesprog, ligger der ca. 230.000 resultater.

Ikke mindst videnskab.dk, som er et internetbaseret nyhedsmedie med fokus på formidling af forskning har i de senere år bragt mange artikler med interessante forskningsresultater. Læs f.eks. artiklen “Derfor virker mindfulness” fra januar 2013.

Vi deltager selv i mange seminarer, foredrag og ikke mindst on-line sessions med flere af de toneangivende forskere inden for mindfulness bl.a. prof. Richard Davidson, prof. Jon Kabat-Zinn, Jack Kornfield, prof. Mark Williams, prof. Daniel Siegel, Shauna Shapiro, psyk. Daniel Goleman m.fl.

Hvis man vil gå i dybden med de videnskabelige resultater af mindfulness, kan man med stor fordel kigge på Mindfulness Research Guide, som indeholder en omfattende database med forskningspublikationer og evidensbaserede resultater.  Man kan bl.a. her abonnere på Mindfulness Research Monthly, som er et månedligt nyhedsbrev med de seneste videnskabelige fremskridt indenfor mindfulness.

Berkely, University of California har ligeledes en god hjemmeside med mange gode input og artikler om videnskaben bag Mindfulness.

Mindfulness er således ikke “hokus-pokus” ej heller et spørgsmål om tro. Men en visdom, der underbygges af en stadig stigende grad af evidensbaseret viden.

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du er ved at skrive en kommentar – ønsker du at tilmelde dig eller har du spørgsmål så kontakt os venligst.