Mindset

Mindset er en særlig tankegang - nogle antagelser, metoder eller betydninger, der er så etablerede og stærke, at der skabes et stærkt incitament til at fortsætte eller acceptere en bestemt adfærd eller et valg.

Nogle gange kalder man det også mental inerti eller paradigme.

Hvorfor er vores mindset vigtigt i forbindelse med mindfulness.

Det er det, fordi mindfulness baserer sig på en indre erkendelse.

Ja, det er rigtigt, at der i dag er udført rigtig meget virkelig interessant og god forskning i alle fordele ved mindfulness. Det skriver vi om under punktet forskning. Men i sin essens handler mindfulness ikke om viden, men om visdom.

Man kan sige, at alle forskningsresultaterne og al den oparbejdede viden i bund og grund bliver ligegyldig, når vi har erkendelsen i krop, sind og ånd på, at dette virkelig batter noget. Når vi når dertil, at vi - som vi skriver så tid - er kommet tilbage til stedet under vores fødder.

En gammel Tao vismand spurgte en gang: "Hvorfor beder du om viden, når du tilbydes visdom?".

Og det er lige præcis her mindset'et kommer ind.

Vil vi dette? Vil vi gå vejen? Ikke fordi det er moderne. Ikke fordi vores virksomhedsleder synes, det er en god idé. Ikke fordi, vi gerne vil have en værktøjskasse, vi kan åbne i ny og næ, når der er et eller andet i vores sind eller tilstand, der lige skal "fixes". Nej, vil vi det virkelig.

Mindfulness handler ikke om værktøjskasser eller quick-fix. Mindfulness handler om en grundlæggende overbevisning. En verdensanskuelse. En livsfilosofi. En bevidst tilstand.

Mindset

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du er ved at skrive en kommentar – ønsker du at tilmelde dig eller har du spørgsmål så kontakt os venligst.