Virksomheder …

Mindfulness i virksomheder eller organisationer skaber smidige og indsigtsfulde medarbejdere (hvor robusthed ikke er efterstræbelsesværdigt).

Mindfulness til din virksomhed, organisation eller...

Flere og flere virksomheder og organisationer har opdaget, at der er meget at hente i mindfulness. Ikke kun for den enkelte medarbejder og kollega, men for hele organisationen. Og det er fuldstændigt rigtigt. Der er rigtigt meget at hente.

Men allerførst er vi nødt til at aflive en myte. Nemlig myten om robusthed.

En virksomhed og en organisation er bygget på kvalitet i sammenhængen. Som i en cykelkæde er hvert enkelt led hamrende vigtigt, men alle led fungerer kun i sammenhængen, som jo er den samlede cykelkæde.

Hvis alle led er smurt og i balance, så glider kæden perfekt og effektivt.

 

Robusthed og hvorfor det - i vores mening - ikke er efterstræbelsesværdigt

Et af de nye moderne buzz-ord i virksomhederne er "robusthed". Men i vores optik er det ikke robusthed, virksomhederne har brug for.

Robusthed er, som vi ser det, at sørge for at hvert enkel led i cykelkæden fra før er så stærkt som muligt. Og dermed kan modstå så meget pres, som muligt. Problemet med dette er, at et stærkt (og usmidigt) led, som ikke har en iboende balance og sammenhængskraft har den kedelige risiko og bagside, at det pludselig kan briste ved uventede og uforudsete hændelser. Du ved, hvad der sker, hvis et enkelt lille led i en lang kæde knækker.

Virksomheder og organisationer har i vores optik ikke brug for robuste medarbejdere. Virksomheder og organisationer har brug for medarbejdere i balance, som kender og mærker sine egne kræfter. Og som kan forudse og håndtere de uafværgelige forandringer, som enhver virksomhed udsættes for i dagligdagen.

For at bruge et andet billede: En robust bokser står modigt i ringhjørnet og lader slagene falde over sig uden at lade sig påvirke (indtil han en dag møder en modstander, der er så stærk, at han går i gulvet). En smidig og indsigtsfuld bokser bevæger sig rundt i ringen og ser og forstår modstanderen inden slagene kommer og flytter sig væk eller bruger slagene til sin egen fordel. I det sidste tilfælde kan selv en styrkemæssigt svagere bokser vinde over en fysisk stærkere boksere - alene ved sin smidighed og indsigtsfuldhed.

Mindfulness flytter dig fra robust til smidig og forudseende. Fra modtager til deltager.

 

Mindfulness skaber indsigtsfulde medarbejdere og værdi

En smidig og dygtig medarbejder, der mærker og erkender både sine stærke og sine svage sider, kan indsigtsfuldt påtage sig opgaver - og hvad næsten vigtigst er: Afstå fra opgaver, der ikke kan løses med den fornødne omhu, overblik og kvalitet.

Mindfulness skaber - i vores tilgang - ikke robuste medarbejdere, men noget meget mere interessant og værdifuldt. Nemlig medarbejdere med indsigt, balance og erkendelse af deres egne styrker og viden om, hvornår de skal stå fast og hvornår de skal være smidige.

Og ja, naturligvis også medarbejdere, der kan mærke, hvornår stress og pres opstår i kroppen - og som heraf også kan agere i den virkelighed. Og - hånden på hjertet - er en medarbejder, der siger: "Dette er uhensigtsmæssigt. Lad os gøre det på en anden måde!" ikke meget mere værdifuld end en robust medarbejder, der stille og pligtopfyldende tager imod alt (indtil han eller hun knækker) ?

Mindfulness skaber ikke bedøvede og robuste medarbejdere.

Mindfulness skaber lige præcis det modsatte: Opmærksomme, balancerede og indsigtsfulde medarbejdere, der med stoisk ro kan sige til. Og sige fra.

Og det kan vi hjælpe med.

 

Vi kan levere det, I har brug for

Hvordan I kommer videre herfra, afhænger helt og alene af, hvad netop I har brug for.

Det kan være et kort og inspirerende foredrag. Måske et indlæg på et personaleseminar eller personalemøde. Det kan være en decideret workshop på en halv eller hel dag. Altsammen for at skabe et grundlag og en interesse for måske - eller måske ikke - at gå videre med mindfulness hos jer.

Det kan også være, I er klar til et skræddersyet mindfulness-program, som passer til netop jeres behov, ønsker og budget.

Der er mange muligheder og vi har gennem tiden hjulpet flere danske virksomheder lige fra LEGO og Novo Nordisk til Vølund, Top Toy, Merck, Carl F. og mange flere. Også flere danske kommuner har vi hjulpet med forskellige mindfulness løsninger, f.eks. Halsnæs Kommune, Guldborgsund Kommune, Næstved Kommune og flere andre.

 

Næste skridt...

Hvis du og din virksomhed eller organisation kunne tænke jer at gå videre med mindfulness, så send os en mail eller skriv en kommentar i feltet her nederst på siden med lidt mere information, så vender vi tilbage til jer.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du er ved at skrive en kommentar – ønsker du at tilmelde dig eller har du spørgsmål så kontakt os venligst.